Lilla Kakans blogg


Kycklingschnitzel
2008-03-21, 10:39:41
Filed under: Mat | Etiketter: ,

Back to basics =)  Detta är en så enkel variant på kyckling, vem som helst fixar detta. Om du inte redan listat ur själv hur man gör så tänkte jag berätta lite snabbt =)

Du behöver en färsk fin kycklingfilé. Lägg sen kycklingen mellan två platsfoliebitar så du inte slabbar ner när du ska banka kycklingen. Sen så tar du en köttklubba, eller baksidan av en stekpanna går lika bra, och så bankar du kycklingfilén riktigt stor och platt. På detta sätt:

bankibank.jpg

Sen så är det dags för paneringen. På en tallrik knäcker du ett ägg och vispar upp det. På en andra tallrik har du mjöl och på en tredje tallrik häller du brödmjöl. Jag kryddade brödmjölet ganska väl med salt, svartpeppar och chili. Krydda du bara med de smaker du gillar.

Sen gnuggar du först kycklingen i mjölet, på båda sidor, tills den blir helt täckt. Sen lyfter du över den i det uppvispade ägget och vänder den tills den är täckt av ägg. Och till sist så vänder du kycklingen i brödmjölet. Tryck in brödmjölet väl och se till så den är riktigt täckt med brödmjöl.

paneradkyckling.jpg

Sen är det bara att steka på den i stekpannan, lägg i smör i botten. Det blir lite fettigt förstås men det allra godaste är när paneringen får steka på i smör så den blir underbart smakrik och ”crunchy” =) Kycklingen steker ganska snabbt klart eftersom den är så tunn. Vänd den några gånger när du steker bara för att få en fin gyllenbrun yta på paneringen.

Och nu är den klaaar, mumma!

paneradkycklingklar.jpg

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: