Lilla Kakans blogg


Maffiga kladdiga Chokladbrownies med glasyr

Chokladchock! Detta är en riktigt god och perfekt brownie med riktigt djup smak av choklad. Du klarar nog inte av att äta för många rutor på raken för chokladsmaken är intensiv. Men den är åååh så god! Kletig inuti och krämig glasyr ovanpå. Gör! Snarast! 🙂

browniekakaklar.jpg

Detta behöver du:
100g margarin
2 dl socker
1 dl vatten
½ dl vit sirap
1 äggula
4 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
3½ dl mjölk
3 äggvitor

Glasyr:
2½ dl mager kesella
½ dl lätt cremé fraiche
¾ dl kakao
1 msk vaniljsocker
100 mörk blockchoklad

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform, c:a 32x22cm, lätt med olja.

Vispa margarin och socker ljust och pösigt med en elvisp. Vispa sedan i vatten, sirap och äggulan. I en annan skål så blandar du de torra ingredienserna, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Sedan siktar du ner det växelvis med mjölken – vispa med lägsta hastighet till en smet.

Vispa sedan äggvitan till ett hårt skum. Bunken måste vara torr och du måste ha rena vispar för att det ska lyckas bli till ett hårt skum. Vänd sedan ner ¼ av vitorna i chokladsmeten, det gör du lättast med en slickepott.  Vänd sedan ner det återstående av de vispade äggvitorna. Sedan häller du smeten i den smorda formen och jämnar till ytan så den blir slät och fin. In i ugnen! Grädda i c:a 30-35 minuter. Börja prova med en sticka vid c:a 30 minuter och kolla om den känns torr. När den är klar så ta ut den ur ugnen och låt svalna kort en aning sedan stjälper du upp den och låter den svalna helt.

När kakan är helt sval så är det dags för Glasyren:
Blanda kesellan, cremé fraichen, kakao och vaniljsocker till en jämn kräm. Smält sedan blockchokladen i ett vattenbad. Rör sen ner den smälta chokladen medan du rör kraftigt. Du ska lyckas blanda in chokladen i krämen innan den stelnar till. Sen breder du glasyren över kakan. Skär upp i lagom stora rutor. Klart!

Dekorera gärna med nötter, riven mörk eller vit choklad eller kanske chokladöverdragna kaffebönor =)

Direkt från ugnen:
browniekakagraddad.jpg

När glasyren är på plats:
browniekakaglasyr.jpg

Och färdiga brownies. Mums! =)
browniekakaklar2.jpg

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentar



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: