Lilla Kakans blogg


Råstekt potatis
2008-02-24, 10:42:28
Filed under: Mat | Etiketter: , , , ,

Ett litet simpelt tillbehör. Gott att äta till det mesta och dessa har mycket smak =) Jag marinerar dom först i en liten marinad av olivolja, färsk timjan, färsk basilika, lite citronsaft,  salt & peppar. Sen får de stå och dra sig en stund innan man steker dom. Det blir en jättegod smak tillsammans.

marineradpotatis.jpg

Så, gör marinaden på några stora skvättar olivolja i en liten skål. Hacka en näve med färsk timjan och färsk basilika. Salta och peppra ganska ordentligt och kläm sen i lite citronsaft av en liten citron. Skär potatisen i halvcentimetertjocka skivor. Ha gärna skalet kvar på potatisen. Jag skar även små rutor i potatisen så att den kunde samla upp all smak av marinaden.
Pensla sen på marinaden på båda sidor och låt stå och dra. Se till att all potatis är penslad med marinad så att potatisen inte blir brun när den ligger på fatet.

Efter en halvtimme till en timme så steker jag dom på bra med värme, precis som dom är. Ha gärna i lite smör i pannan först om du vill.

Och voilá, såhär bruna och goda blir dom när du stekt klart. Låt dom gärna bli mörka och välstekta så att potatisen blir genomstekt och lite knaprig. GOTT!

stektpotatis.jpg

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: