Lilla Kakans blogg


Saluhallen – Söderhallarna

Jag har varit på besök i Söderhallarna i Stockholm, rättare sagt, jag styrde kosan mot Söderhallarnas saluhall, där allt gott finns 🙂 Här skulle inhandlas lite perfekt kött till en trevlig middag för mig och min sambo. Jag älskar att bara gå där inne och känna alla dofter, se på alla sprakande färger, färska råvaror, kött av bästa kvalité, bagerier, ostar och mejeriprodukter, skaldjur och fisk som är så fräsch att den nästan fortfarande sprattlar. Står nästan med näsan tryckt mot glasen och bara drömmer om allt jag skulle vilja köpa och tillaga, prova, äta.

saluhallensoder.jpg

Vi har handlat kött förut hos Sandströms kött och vet att dom har fullständigt gudomligt kött så vi sällar oss dit. Vi har fått en genomgång om att oxfilén kommer från gotland, av en ras som kallas Charolais. Dessa djur föds upp på foder som i huvudsak kommer från de egna gårdarna. Djuren får heller inga importerade proteinfoder och köttet är fritt från antobiotika och hormonpreparat och så får de beta fritt i gotlandssolen. Så nu vet vi det =)

sandstromskott.jpg

sandstromskott2.jpg

Finfint kött som sagt…vi tog 500g oxfilé att dela på, 699 kr/kg är ingen lek, hujeda mej vad det kostar att äta bra =)

sandstromskott3.jpg

Okej, köttet inhandlat. Nu en till vända bara för att titta på alla varor. Sambon blev sugen på bröd till maten också så vi stannade till vid La Petite och inhandlade ett smördegsbröd med ost och vitlök – om jag minns rätt. Det hann jag dessvärre inte smaka på innan han gluffsade i sej, haha. Men han garanterade att den smakade sanslöst gott!

lapetitebrod.jpg

Jag blir nästan nervös att komma hem med svindyrt kött eftersom jag inte känner mig som den bästa köttstekaren – än! =)  Men det lyckades riktigt bra, det blev underbart gott! Köttet smälte i munnen och var saftigt och fint. Det blev en perfekt god middag!

 biff1.jpg

 Och jag är ”Miss Rare”. Jag steker inte särskilt mycket innan jag är nöjd utan gillar verkligen när det är ganska rått inuti, då tycker jag det smakar som bäst. En smaksak såklart men bra kött ska absolut inte stekas well-done, det är verkligen slöseri! 🙂

biff2.jpg

 Har du chans (och ekonomin) unna dej verkligen att handla på saluhall någon gång emellanåt, det är vardagslyx att få unna sig riktigt god och fräsch mat tillsammans med någon man gillar =)

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: