Lilla Kakans blogg


Guacamole
2008-02-17, 17:28:18
Filed under: Mat | Etiketter: , , , , , , ,

Jag ÄLSKAR guacamole. Som dip till nachos, som tillbehör till maträtter, eller bara som den är! Det är så gott, gott, gott! Jag gjorde iordning lite gucca (ett lite enklare smeknamn 🙂 ) som tillbehör till min klyftpotatis. Det passar faktiskt utmärkt till potatis, dessutom är det jätteenkelt att göra. Men se till och ät upp den ganska snabbt. Ha den bara i kylen en liten stund under plastfolie för det blir torr och mörk och inte så rolig att äta efter ett tag. Servera helst genast efter att du gjort i ordning den.

När du ska köpa avocado att använda samma dag så ska du klämma lite försiktigt på den och den ska kännas mjuk, nästan lite mosig. Lämna de stenhårda i affären att mogna lite mer och akta dej för dom som känns fullständigt mosiga och lämnar tydliga gropar i skalet. Men det är inte så snällt och stå och klämma på alla avocados i affären heller så var försiktig, kläm inte sönder dom 🙂

guacamole.jpg

Guacamole: (till 2-4 pers kanske, fast denna portion räckte bara till mej ensam ;-D )

2 medelstora mogna avocados
1 stor vitlöksklyfta
salt
en liten citron

Dela avocadosarna och gröp ur innehållet i en liten skål. Riv ner vitlöksklyftan. Salta försiktigt och droppa i lite citronsaft. Ta sen en gaffel och mosa avocadon mot sidorna så det delar sig och blir en röra. ( Här märker du om du tagit en på tok för omogen avocado för då är den nästan stört omöjlig att mosa till en röra. )
Mosa, mosa, mosa och rör. Smaka sen av den. Du kan alltid tillsätta mer salt, vitlök eller citronsaft, eller ta lite mindre för all del. Men detta är ett perfekt mått för ett gott grundrecept.

Dippa med glädje!

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: