Lilla Kakans blogg


Kyckling med pesto och pasta
2008-02-13, 19:56:08
Filed under: Mat | Etiketter: , , , , ,

Grönt är skönt, och riktigt gott! Det här är en enkel rätt som smakar gudomligt. Låt inte den lite läskiga gröna färgen avskräcka dej, prova en gång och sen kommer inte färgen göra något =) Ännu en relativt okomplicerad rätt med ganska få ingredienser, sååå, såhär ska du göra…

 pestopasta.jpg

för 2 pers, du behöver:

200 g kyckling
160 g pasta
en näve pinjenötter
purjolök
3-4 matskedar pesto
1 dl matlagningsgrädde (låg fetthalt funkar)
salt & peppar
lite parmesan att strö över vid servering (valfritt)

Gör såhär:

Sätt igång pastavattnet och låt pastakoket ha sin gång. Rosta även pinjenötterna i en torr panna, låt de få en lätt gyllenbrun färg, ta inte i för mycket bara.
Hacka kycklingen och purjolöken (purjolök efter egen smak men jag använde ungefär ½ dl purjo). Stek kycklingen och salta och peppra, släng sen i purjolöken och låt allt fräsa ihop en kort stund. Klicka ner peston och fräs det ytterligare, och när det fräser och puttrar som bäst så tillsätter du matlagningsgrädden. Låt allt puttra upp lite lätt och smaka av och se om det finns något du vill tillägga. Smakar det bra så häll i pinjenötterna och pastan och rör om. Lägg upp på tallrik och riv över lite parmesanost. Alternativt fungerar även parmesan på burk med färskt är ju klart godast.
MUMS!

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentar



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: