Lilla Kakans blogg


Pasta med chilisås tillsammans med kyckling i ugn
2008-02-11, 19:53:41
Filed under: Mat | Etiketter: , , , , ,

Gjorde en smarrig och ganska stark middag idag. Nu är jag iochförsig gansa känslig när det gäller stark mat och tycker lätt det blir för starkt, men lite tolerans har jag =) Kycklingen ordnar sig själv i en stekpåse i ugnen. Kycklingen får vara lite mildare eftersom chilipastan kan bli rätt stark. Men såklart, du kan öka eller sänka styrkan efter egen smak =) Chili är dessutom sambons favorit så jag försöker trolla lite med chili och ser vad det kan bli av det. Såhär blev resultatet idag:

chilipastamedkyckling.jpg

Om du vill göra något liknande så behöver du detta, har beräknat det till 2 personer:

c:a 200 g kyckling
c:a 160 g pasta, gärna bandpasta men vilket annan liten pastasort går bra.
en bytta cocktailtomater
1 chili
1 liten lök
2½ dl matlagningsgrädde (går bra med en med låg fetthalt)
hackad färsk basilika (går bra med torkad också)
lite olivolja
ev. majs, paprika och eller lite vitlök (funkar utmärkt och blir mer god smak, jag har dock inte haft med det den här gången)

Gör såhär:

Lägg kycklingen helst i en stekpåse, (har du inte stekpåsar så kan du lägga ner kycklingen i en ugnsform) Krydda kycklingen med lite salt och pepparblandning. Eller helt enkelt kryddor efter egen smak. In i ugnen, 200 grader. Låt den stå i 40 minuter.

Under tiden kycklingen står i ugnen så hacka lök, cocktailtomater, basilikan och chilin. När det är c:a 15 minuter kvar på kycklingen så sätt på pastavatten. Och först när du hällt i pastan i kokvattnet så börja med pastasåsen.

Häll lite olivolja i botten av en stekpanna. Låt den inte bli för varm för då kommer allt brännas eller friteras snarare. Så låt oljan nå en lagom medeltemperatur och skrapa ner allt du hackat. Rör i pannan hela tiden tills allt blir glansigt och mjuknar, tomaterna ska mjukna ganska ordentligt och bli lite mosiga, häll då ner matlagningsgrädde och sänk temperaturen. Låt det då stå och puttra en stund medan du rör om då och då. Grädden ska bli röd av tomaterna som övergår mer till en tomatsås. Salta och peppra också pastasåsen. När pastan är klar så häller du ner den i pastasåsen och låter det puttra vidare lite lätt.

Ta ut kycklingen från ugnen. Om du nu har tillagat den i stekpåse så brukar det samlas en del vätska på botten av stekpåsen, denna är jättegod att tillsätta i pastasåsen så gör mer än gärna det.

Lägg upp kycklingen på tallrik och häll sen på pastaröran.

Smaklig måltid! 🙂

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentar



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: