Lilla Kakans blogg


Bärkaka i långpanna
2008-02-10, 17:31:59
Filed under: Bakning | Etiketter: , , , , ,

Gjorde en bärkaka idag med lite frusna hallon&blåbär som jag hade i frysen. Väldigt smidig och enkel att göra, och god! Den är dock inte så söt, utan mer sur/syrlig. Så det passar sig utmärkt att servera en skopa glass eller en klick vaniljvisp till.brkaka2.jpg

 Du behöver:

3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
½ tsk salt
1 msk bakpulver
½ del socker
75 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl gräddfil
c:a 2 dl hallon & blåbär

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Skär sedan det rumsvarma smöret i små tärningar och lägg ner dom i skålen. Knåda ihop allt till en ganska trög deg. Se till att smöret blir jämnt fördelat i hela smeten. Häll sedan i gräddfilen och till sist bären och knåda ihop allt. Klä en långpanna med bakplåtspapper och stjälp upp degen. Platta ut den med en mjölad hand, inte för platt för den täcker inte riktigt en hel långpanna, det blir mer en platt kaka i mitten av en långpanna.
Grädda sedan mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt kakan svalna en aning innan du kan skära upp den i små fyrkanter.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentar



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: